Logo YNGINE

 

Ontwerp van lage temperatuur en onderdruk test-faciliteit

In samenwerking met een engineeringsbedrijf heeft Yngine deze test-faciliteit uitgewerkt, welke wordt gebruikt door ESA / ESTEC Test Centre. Deze test-faciliteit is nodig om antenne apparatuur te testen voor het JUICE Project (Jupiter Icy Moons Explorer). In 2023 zal de geplande lancering plaatsvinden van deze zeer bijzondere satalliet van het JUICE project en na ongveer 8 jaren zal de satalliet Jupiter bereiken waar deze gedurende 3 jaar in een baan om Jupiter diverse metingen en onderzoeken zal verichten.

Deze test-faciliteit, of testkamer, is een specifiek op maat ontworpen grote vacuĆ¼mkamer, en wordt ook afgekoeld tot minus 180 graden Celcius om de antenne systemen te testen. Een groot aantal aansluitingen zijn aanwezig op de testkamer voor het voeden van de ingebouwde koeling en het aansluiten van een groot aantal meet instrumenten. Tevens is het nodig om een hoog vacuĆ¼m te bereiken in de testkamer, om zo de omgeving na te bootsten waarin de apparatuur straks hun werk uit dienen te voeren. Beide deksels zijn te verwijderen, zodat de toegankelijkheid zo groot mogelijk is.

Het ontwerpen van deze test-faciliteit heeft de nodige tijd gekost om aan alle eisen en wensen te voldoen. Via onderstaande links van ESA is uitgebreide informatie te vinden van het JUICE project, en is te lezen en te zien dat de test-facilitiet naar alle tevredenheid functioneert.

Link 1 Ultra-Cool test of Jupiter instrument

Link 2 Hot_and_cold_space_radio_testing

Enkele foto's en links zijn afkomstig van www.esa.int

... terug.
YNGINE - Tsjerkeleane 2A - 9038TD - Ingelum
Copyrights by YNGINE
Site laatst bijgewerkt : Januari 2023