Logo YNGINE

Pipe stress berekeningen

Regelmatig wordt er een beroep gedaan op de kennis en ervaring op het gebied van berekeningen aan leidingwerk. Voor een engineering- en contracting organisatie is al diverse keren het kritische leidingwerk doorgerekend.

De werkzaamheden bestonden uit het berekenen van alle hoge druk stoomleidingen van de projecten, zoals de leidingen welke de boiler met stoomturbine en condensor verbinden. De stoomleidingen zijn ontworpen op 64 barg en 490 graden Celcius. De leidingen wordt berekend volgens de stoomwezen regels voor inwendige druk.

Het belangrijkste zijn de zgn. pipe stress berekeningen; ten gevolge van de hoge temperatuur zal de leiding extreem uitzetten. Een controle van alle verplaatsingen en optredende spanning is dan noodzakelijk. Alle aangesloten leidingen en componenten zoals kleppen, isolatievoorzieningen, veerhangers, ondersteuningen, etc worden dan ook meegenomen in de berekeningen.

Door gebruik te maken van de juiste hangers en ondersteuning kan de leiding vrij bewegen, zonder dat de spanningen te hoog worden. Tevens wordt gecontroleerd of de verplaatsingen binnen de gestelde grenzen blijven, en opgegeven nozzle loads op niet overschreden worden.

De definitieve rapporten worden gecontroleerd door Lloyds. Dit omdat de leidingen PED [Pressure Equipment Directive] keuringsplichtig zijn.

... terug.
YNGINE - Tsjerkeleane 2A - 9038TD - Ingelum
Copyrights by YNGINE
Site laatst bijgewerkt : Januari 2023