Logo YNGINE

Bepalen van compensatoren in leidingwerk

Regelmatig wordt er een beroep gedaan op de kennis en ervaring op het gebied van berekeningen aan leidingwerk. Dit project is in opdracht van een internationaal opererend engineering- en contracting bedrijf uitgevoerd.

De werkzaamheden bestonden uit het berekenen van leidingen volgens ASME B31.3 tussen compressor en intercooler, en het aansluitende leidingwerk op de compressor.

Wanneer de temperatuur hoger is dan de omgevingstemperatuur, zullen de leidingen en alle apperatuur in alle richtingen gaan uitzetten, wat resulteerd in belastingen op de compressor en intercooler aansluitingen.

Belangrijk is dat tijdens bedrijf de belasting op de compressor aansluitingen niet worden overschreden. Bijkomende controle is de uitwijking van de intercooler (bijna 6 meter hoog)welke in een staalconstructie hangt, en de belasting op de intercooler aansluitingen.

Door gebruik te maken van de juist gekozen compensatoren, veerhangers en ondersteuningen kan de leiding bewegen zoals voorspeld, zonder dat de spanningen te hoog worden in de leidingen, en op alle aansluitingen.

Grote leidingen in kleine ruimtes zijn niet flexibel. De hoofdleidingen varieren in dit geval tussen de DN400 en DN500. Omdat er te weinig ruimte is om zogenaamde lussen in het leidingwerk te plaatsen om flexibiliteit te creƫren, is compensator nodig. In verband met de hoge druk en grootte van de leiding is dit geval is een speciale 'pressure balancing' compensator toegepast om de leiding voldoende bewegingsvrijheid te geven, en er voor te zorgen dat de belastingen op de compressor en intercooler binnen de gestelde grenzen blijven.

Alle gemaakte analyses en rapporten zijn gecontroleerd door de opdrachtgever, eindgebruiker en compressor leverancier.

... terug.
YNGINE - Tsjerkeleane 2A - 9038TD - Ingelum
Copyrights by YNGINE
Site laatst bijgewerkt : Januari 2023